Silver:

Našice se prvi put spominju 1229. godine, ovdje su svoj trag ostavili templari, franjevački i drugi redovi. Našice su bile pod Turcima u 16. i 17. stoljeću. Prije točno 230 godina posjede Našica kupili su grofovi Pejačević iu njihovom su vlasništvu sve do 1945. godine.

Treba posjetiti crkvu sv. Antuna Padovanskog, knjižnica franjevačkog samostana koja je od znanstvene važnosti s 10 inkunabula, stari dvorac grofa Pejačevića iz 1811. i novi dvorac grofa Marka Pejačevića iz 1907. koji je sagrađen s dvorcem Sansoucci u Postdamu kao model; zatim tu je mauzolej i kapela grofa Pejačevića 1881. godine, uz koji je grob grofice Dore koja je postala prva hrvatska skladateljica, a čija se glazba izvodi u cijelom svijetu. U dvorcu Pejačević, u kojem su rođena dva hrvatska župana, danas se nalazi Zavičajni muzej s prostorijama posvećenim značajnim osobama našičkog kraja, etnografskom zbirkom i posebnim odjelom za keramiku. Okružen je parkom s mnogo autohtonog i egzotičnog drveća i grmlja.Zaštićen je hortikulturni spomenik s umjetničkim jezerom koje datira iz pretprošlog stoljeća. Turizam se u Našicama razvio zahvaljujući geografskom položaju i ljepoti kraja, gdje se tipična slavonska ravnica miješa s obroncima Krndije, što je pridonijelo razvoju ribolovnog i lovnog turizma.

Što još trebate vidjeti u okolici Našica

Svakako pogledajte ove znamenitosti u okolici Našica:

Ribnjak u Našičkoj Breznici, kraljevstvo šaša, goleme trske i drugog vodenog bilja u kojem obitava bogat ptičji svijet: sveprisutne patke, gnjurci, šaševi, močvarne sjenice… Martinsko naselje u kojem su boravili križari i sagradili romaničku crkvu početkom 13. sv
. – crkva sv. Martina – jedina potpuno očuvana templarska crkva u Hrvatskoj;
Posjet privatnom parku obitelji Bizik ovdje u Našicama zasigurno će biti poseban doživljaj.

Jezero Lapovac  je akumulacijsko  jezero  koje se nalazi između  Našica  i  Markovca Našičkog , u  Hrvatskoj .

Jezero Lapovac, 3km jugoistočno od centra Našica. Nastalo je 1993. godine izgradnjom brane na potoku Lapovac i time spriječeno plavljenje naselja nizvodno. Ukupna površina je oko 80 hektara, a prosječna dubina je 4 metra. Jezero i okolica jezera uređeni su pa posjetitelji koriste za izlete, ribolov i kupanje. Osim izletničke, Lapovac je imao i sportsku svrhu, pa se u njemu održavaju i sportska natjecanja, između ostaloga, u njemu se održavalo Europsko prvenstvo u kajaku. Jezero je bogato ribom kojom gospodari ŠUD “Šaran” Našice, a održavaju se i natjecanja u sportskom ribolovu. Tu je i rekreacijska staza oko Lapovca, točna je 6706 metara, a ima nadmorsku visinu od 20m, podloga je zemljana i sitni šljunak.

UVJETI SUDJELOVANJA U UTRCI / OPĆA PRAVILA:


1. Svi natjecatelji moraju biti stariji od 18 godina.
2. Svi natjecatelji su izravno suglasni da će nastupiti na utrci na vlastitu odgovornost, da se upoznaju s pravilima utrke kojih će se pridržavati radi vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da se upoznaju s mogućim rizicima ovog natjecanja.
3. Prijavom se natjecatelji odriču mogućnosti prijenosa odgovornosti organizatora utrke bilo natjecatelja bilo na treću osobu.
4. Organizator ne odgovara za kakvu štetu na opremi ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
5. Svi natjecatelji koji sudjeluju u utrci moraju imati zdravstveno osiguranje.

 PRAVILA I SIGURNOST NATJECATELJA


1. Svi natjecatelji moraju se pridržavati općih pravila Nexe Croatia Backyard Ultra
2. Dežurstva se angažiraju za hitne slučajeve
3. Svi natjecatelji koji odustanu tijekom utrke, a osobno ne obavještavaju organizatore na semaforu do službenog završetka utrke, odnosno sankcije u slučaju ozljeda ili nezgode
4 Svi natjecatelji potpisuju dokument o sudjelovanju da sudjeluju u utrci na vlastitu odgovornost.

 Kapacitet utrke:

150 natjecatelja

 Početni paket:

– Sve potrebne dozvole nadležnih institucija

– Licenca osnivača utrke

– Postavljanje staze i pregled cijene terena

– majica kratkih rukava

-Označena staza cijeli krug

-Osigurana startna zona

– Osvježenje osigurano u neposrednoj blizini startne zone (na okrijepi će biti osnovnih stvari poput vode, cole, keksa, banana, ali za specifične individualne potrebe svaki natjecatelj se mora pobrinuti)

– Praćenje i objavljivanje rezultata u stvarnom vremenu

 -Za pobjednika “srebrna ulaznica”, pokloni organizatora i novčana nagrada u iznosu od 500 eura

 

Naknada za registraciju:

rane prijave: 42 eura po natjecatelju 10.07.2023 – 01.04.2024.

redovne kotizacije: 47 eura po natjecatelju 02.04.2024 – 15.05.2024.

kasna prijava: 55 eura po natjecatelju 16.05.2024 – 15.06.2024.

 

Uplate na: URT “Nexe Team” Našice
Braće Radića 44, 31500 Našice
Broj računa: HR7823600001102693802


Opis plaćanja: NEXE CROATIA Backyard Ultra 2024, naziv natjecatelja

Nazovite broj: 00 ili 99, ovisno o banci preko koje vršite uplatu

ROK PLAĆANJA:

15.06.2024 ili do prvih 150 evidentiranih uplata.

Registrirajte se ovdje:

 

PLAĆENE STARTNINE NE VRAĆAMO