Gold:
15-те членови на Тимот Северна Македонија ќе ги вклучат 15-те најдобри тркачи од Големата листа. Тековниот статус на списокот може да се најде на www.backyardultra.com под „2024 тимски шампионати“.
На големите изведби може да се снимаат во која било поврзана Backyard Ultra, комплетната листа е на истата веб-страница под „Трки“. Подобни спортисти вклучуваат:.
Победникот ќе биде прогласен за национален шампион за 2024 година. Симултаните сателитски првенства ќе се одржат во над 50 земји. Секој двор завршен од член на тимот ќе се брои како еден поен. Земјата која ќе забележи најмногу бодови ќе биде прогласена за Светски тимски шампион. Најдобрите 50 национални шампиони од овие трки ќе добијат место на Светското индивидуално првенство во 2025 година.